Gorila nížinná

Jsem gorila. A nejsem ledajaká opice! Jmenuji se Nuru úúúúú. Podle nálady dělám obličeje. Když jsem smutná, tak pláču, ale netečou mi slzy. Umím se i smát.

Táta je největší lidoop na světě a má stříbrná záda. Váží až 200 kilo. To je jako 3 tatínci. Nebo čtyři. Táta má obrovskou sílu – jako osm tatínků. Ale je kliďas. Sílu používá k obraně a většinou vás jen postraší. Ale nesmíte se mu dívat do očí, to je výzva k boji.

Žijeme jako rodina v jedné tlupě. Nejraději lenošíme. Ležíme, spíme nebo jíme. Jsme vegetariáni/ býložravci. Tedy až na mravence, ti nám chutnají taky!

Náš původní domov je v Africe v deštném lese. Už je nás moc málo a patříme k ohroženým druhům. Proto máme náhradní domov v zoo, abychom ze světa úplně nezmizely. Chcete-li se dozvědět více o In-situ projektech, které zajišťují záchranu našeho přirozeného životního prostředí a o Toulavém autobuse, tak klikněte zde.